Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag hier vrijblijvend een offerte aan!
18.11.10

Quiz Mysterieus België 2

Brussel heeft een zeer merkwaardige relatie met het heilige getal 7, waarvan de beruchte magiër en alchemist Paracelsus stelde dat het ‘de harmonische vibratie van de wereld der engelen en die der mensen’ vertegenwoordigt.


Net zoals Rome, ligt Brussel verspreid over 7 heuvels. Welke zijn dat? Vanaf de 12de eeuw opende de stad zich naar de wereld langs 7 straten en 7 versterkte poorten. Welke zijn dat?
De (Vlaamse) namen van de poorten en de heuvels zijn op de oude kaart weergegeven in een numerologische code, zoals bepaalde alchemisten en vrijmetselaars die indertijd gebruikten om met elkaar te communiceren over hun geheimen. Brussel wordt dan ook wel eens ‘de hoofdstad van alchemisten en vrijmetselaars’ genoemd. Let wel… Een code kan altijd een “instinker” bevatten!

Deze quiz vraag maakt deel uit van het city game De Steen der Wijzen, dat zowel met een doe-het-zelf pakket geheel door u zelf georganiseerd kan worden, als geheel voor u georganiseerd kan worden met een professionele spelleider. Oplossingen hier!
Geen opmerkingen: