Urban Legends in Mysterieus België 

Urban Legends Investigated

Samen met de Belgian Paranormal Investigators start Mysterieus België met een serie Urban Legends Investigated, waarbij we op mysterieuze, mystieke en mythische plaatsen in België een onderzoek instellen naar mogelijke paranormale activiteit, die met objectieve middelen kan aangetoond worden. Bestaat er met andere woorden een verband tussen tot de verbeelding sprekende historische feiten en/of hardnekkige legenden enerzijds, en het optreden van paranormale fenomenen anderzijds? Urban Legends worden beschouwd als de moderne variant van de aloude sagen en legenden, maar we zullen heus niet alleen in steden actief zijn.

We gaan op zoek naar:

Cold Spots. Een plek in een ruimte waar de temperatuur aanzienlijk verschilt van de temperatuur die elders heerst in dezelfde ruimte. (Een entiteit heeft immers energie nodig om zich te manifesteren, en deze energie wordt uit de omgeving gehaald, zodat de temperatuur daalt. Soms is het temperatuurverschil zo groot dat je adem condenseert.)

Afwijkingen in het EMF of Electro Magnetic Field. Waar elektrische stroom doorheen trekt – weze het een apparaat of een kabel – ontstaat een elektromagnetisch veld. We treffen die ook aan in de buurt van beeldbuizen, GSM’s en draadloze toestellen. Een goede aarding zorgt ervoor dat de straling niet vrij komt. Door een slechte aansluiting, de ouderdom van het toestel of de kabel, inwerkend vocht,… kunnen de velden echter ‘lekken’. Veel zogenaamde ‘paranormale activiteit’, en de daarmee gepaard gaande klachten van fysieke of psychische aard, kunnen hierdoor verklaard worden. Vaak volstaat het de elektriciteitsleidingen of oude verdeelboxen te vernieuwen, om de klachten weg te nemen. Volgens een bepaalde theorie zou een geestelijke entiteit evenwel ook in staat zijn om een magnetisch veld te creëren, of reeds aanwezige energie gebruiken, waardoor een spanningsveld ontstaat. Een andere theorie zegt dat geestelijke entiteiten magnetisch geladen zijn, waardoor ze afwijkingen in het magnetisch veld veroorzaken. Op plaatsen waar onverklaarbare EMF-waarden worden vastgesteld, is er bijgevolg sprake van ‘paranormale activiteit’. Voor het detecteren van deze EMF-waarden worden EMF-meters gebruikt, doorgaans in combinatie met een K-2 meter. Hiermee probeert de paranormaal onderzoeker contact te leggen met de entiteit, door gerichte ja/nee vragen te stellen.

EVP’s of Electronic Voice Phenomena. Stemmen of geluiden die niet waarneembaar zijn door het menselijk oor, maar wel worden waargenomen op een opname met een digitale of analoge recorder. Bij een EVP-sessie worden allerlei vragen gesteld waarbij achteraf antwoorden of geluiden blijken opgenomen te zijn, die op het moment zelf niet hoorbaar waren. 

Een eerste expeditie vond plaats op 18 oktober 2012, met Patrick Bernauw en zijn cursisten Literaire Creatie, die naar Manifestaties van het Paranormale gingen speuren tussen Galgenberg en Duivelsput, in Affligem:

 


 

Onderneem jij ook graag een paranormale expeditie, neem dan contact op met info@inter-actief.be

 

 

 

 

Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

Nieuw "blackout poetry" project rond Kasteel van Verdoemenis in Aalst

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Workshop "stadsspel maken" met Patrick Bernauw

Stadswandeling / Stadsverhaal / Stadsspel Mechelen: Sir Gil

De 7 Werken van Schotte... tot Plantexel & Huduka (& de Veertiende Brief)

De 7 Werken van Schotte... tot Plantexel!

Vertelwandeling, luisterboek, stadsspel Brugge: Het huis in de Spanjaardstraat

De Moord op Albert I