Podcast Mysterieus België

Word jij een Levende Legende? - Vijf stadsspelen in Fantastisch Vlaanderen!





Speel de city games, win tickets voor de Efteling... en word de levende legende van Vlaanderen!


Los raadsels op in 5 verschillende steden en vind de gestolen schatten terug. Keer terug in de tijd en ontrafel de duistere mysteries. Ben jij er klaar voor? Speel dan de vijf games tussen 1 juli en 30 augustus 2016!

Alle info: OJOO Newsletter.


De Gevaarlijke Griet
In 1562 ontsnapt de sluwste der heksen na jaren van gevangenschap langs de oude rioleringen onder de stad. Nu is de Dulle Griet er op uit haar wraak te botvieren en Antwerpen volledig van de kaart te vegen. Volg haar spoor van vernieling en ontwapen haar voor het te laat is.
Het Brugse Bloed
In 1795 wordt aan de alarmbel getrokken wanneer blijkt dat de relikwie met het Heilig Bloed gestolen is. De Kerk is het spoor volledig bijster en vreest wereldwijde oorlogen. Jij gaat op zoek in de duistere onderwereld van Brugge om de koker terug te vinden. Falen is geen optie, de wereld heeft jou nodig!
De Brusselse Bevrijding
Het is 25 augustus 1830. Het toneelstuk De Stomme van Portici zet de Koninklijke Schouwburg in rep en roer. De revolutie start nu! Leid de opstand doorheen de straten van Brussel en ga op zoek naar de sleutel die de macht aan het volk zal geven. Ga de geschiedenis in als de bevrijder van het volk!
De Gentse Graal
Het middeleeuwse Gent gaat gebukt onder de tirannie van de vorsten. De burgers kwijnen weg, alle macht zit bij de rijken. Enkel de verloren Gentse Graal kan de bevolking redden. Jij bent hun laatste hoop! Ontrafel het mysterie van de Gentse Graal en bevrijd het volk van de onderdrukking!
Knokken in Kortrijk 
In 1302 woedt in Kortrijk de oorlog met Frankrijk. De Guldensporenslag luidt het einde in van bloedige veldslagen. Aanvoerder Lorianus stierf echter tijdens de laatste veldslag en werd beroofd van zijn gulden sporen. Sluip doorheen Kortrijk op zoek naar de gulden sporen en gun Lorianus zijn eeuwige rust.

Patrick Bernauw werd OJOO Premium Partner en ontwierp o.a. het gratis spel Mysterieus België  en Mysterieus Gent.

Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

Urban Legends in Mysterieus België

05. De moord op koning Albert