Stadsspel + Kookworkshop = Teambuilding Wereldkeuken "Cuisine Cayenne"
Cuisine Cayenne is een culinair stadsspel, gecombineerd met een actieve kookworkshop. Het thema is de wereldkeuken. 

Dankzij de ontdekkingsreizigers proefde Europa vanaf de vijftiende eeuw van heel wat onbekende voedingsmiddelen. Een opwekkend drankje dat vanuit Ethiopië via de Arabieren tot bij ons kwam, is nu ons dagelijks kopje koffie. Een knol uit de Andes is de oorsprong van onze ‘typisch Belgische’ frieten.

De deelnemers worden verdeeld in teams. Door opdrachten uit te voeren, komt elk team op verschillende locaties terecht, waar het telkens een ingrediënt uit de wereldkeuken aantreft. Tijdens het spel krijgen de deelnemers via een audioset tekst en uitleg bij de ingrediënten, de cultuur waar ze vandaan komen en de weg die ze hebben afgelegd om hier ‘ingeburgerd’ te geraken. (Wist je bijvoorbeeld dat de cacaoboon eerst een betaalmiddel was, later een bittere drank voor het chique volk en pas in de negentiende eeuw een bron van chocolade?)

Als een team alle ingrediënten heeft verzameld, keert het met een boodschappentas vol exotisch lekkers terug naar de Qarfa. Daar is de kokkin al begonnen met de voorbereiding van een heerlijk menu uit de wereldkeuken. Uiteraard helpen de deelnemers actief mee aan de bereiding. Aan de kookpotten krijgen ze extra  uitleg over de ingrediënten.  

Cuisinne Cayenne legt uitdrukkelijk de link met de producten van eerlijke handel of FairTrade. 


Cuisine Cayenne


 Duur van het spel + het koken van jouw exotisch potje + het opeten van dit heerlijke gerecht uit de wereldkeuken: ca. 3 tot 4 uur.

Prijs voor organisatie van het spel + eten & drankjes, exclusief BTW:
20-25 deelnemers: vanaf 60 euro per persoon
26-30 deelnemers: vanaf 55 euro per persoon
31-40 deelnemers: vanaf 50 euro per persoon

Op dit moment is deze Cuisine Cayenne Formule nog alleen beschikbaar in Aalst en voor maximum 40 deelnemers. We maken u echter ook graag een offerte op maat, voor meer deelnemers, of op een locatie van uw keuze in Vlaanderen.Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

07. De Franse Kroonprins

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie