Het Oog van Horus over het Lam Gods en de Paus van Satan…

Oog van Horus
Het “Oog van Horus” is een interessante Nederlandse site, die nogal wat aandacht besteedt aan de mysteries het Lam Gods, en een leuk artikel heeft geplaatst over De Paus van Satan:
Het verhaal van Horus luidt als volgt:
In den beginne is er een kosmische oorlog tussen twee broedergoden: Seth (de kwade god) en Osiris. Seth lijkt de oorlog gewonnen te hebben.
Hij hakt het lichaam van zijn broer in 14 stukken en verbergt deze in heel Egypte...
Lees meer...
Het Lam Gods
Het Lam Gods
Misschien dat het Lam Gods wel de meeste bekendheid geniet omdat er in 1934 een paneel is ontvreemd. Sinds die tijd zijn allerlei speurders op zoek naar de verblijfplaats van dit paneel.
De mysterieuze verdwijning van het paneel was ook mijn eerste kennismaking met Het Lam Gods.
Onze speurtocht naar het missende paneel is een persoonlijke queeste geworden, die niet eens zoveel met de diefstal te maken heeft.
Wat ons fascineert is het mysterie dat eromheen hangt: de esoterie, de symboliek en de relaties met de graal, de tempeliers en het gulden vlies.
Op het forum kunt u meepraten over dit onderwerp. Houd er wel rekening mee dat de discussies altijd plaatsvinden op basis van wederzijds respect."Het geeft een interessante doorkijk naar een - ietwat naïeve? - wereld van J.K. Huysmans, die min of meer tegen zijn wil, verstrikt raakt in het web van occulte samenzweringen (die uiteindelijk te maken hebben met zijn afkomst).  In ieder geval inspireerde dit boek ons om ook eens een werk van Huysmans zelf te lezen. Engelse exemplaren zijn te downloaden via het Gutenberg project. The cathedral is een (bijna) verplicht boek voor Chartres liefhebbers!" (Het Oog van Horus)

Lees meer:

Oog van Horus

Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

07. De Franse Kroonprins

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie