Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
21.4.11

Het Maeterlinck Mysterie


In de familie van Julos Leblanc deed al lang een verhaal de ronde over de beroemde actrice Georgette Leblanc en hoe zij erachter zou gekomen zijn dat haar ex-minnaar & Nobelprijswinnaar Literatuur 1911 Maurice Maeterlinck iets te maken had met de roof van de Rechtvaardige Rechters uit het Lam Gods…


Toen Julos Leblanc een geheimzinnig bewijsstuk te koop aanbood via een advertentie, kwamen hem vier potentiële klanten opzoeken: acteur Anton Cogen, auteur Patrick Bernauw en een fotomodel dat zich ‘Barbara Van Den Tooren’ noemde. En toen Brocante Julos die avond vermoord werd aangetroffen door zijn broer Jean-Baptiste, een ex-bajesklant, waren deze vier personen uiteraard ook de eerste verdachten van de moord...Slaag jij er met jouw detective team in het gestolen paneel terug te vinden… en de moordzaak op te lossen?
Speel dit moordspel alleen, met diverse spelers, of met diverse teams van spelers. Iedere speler beschikt over dit spelboek (= het dossier). De spelleider geeft de spelers of teams een kwartier om het dossier te
bestuderen, en dan een kwartier om de verklaringen op te vragen en te bestuderen. Wie eerst zo volledig en correct mogelijke antwoorden geeft, wint. (Spreek eventueel een maximale duur af: bijvoorbeeld 1 uur.)

Geen opmerkingen: