Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
16.4.11

Diksmuide: De Schat van Janneke MaanJan Van Vossem is een nazaat van Maximiliaan Van Vossem, die gedurende de 17de eeuw kwartiermeester van de burggraaf was en later ook burgemeester van Diksmuide werd. In de familie doet al heel lang het gerucht de ronde dat Maximiliaan, in 1626, bij het overlijden van Françoise de Ravenel, weduwe van de burggraaf, een groot deel van haar ‘familieschatten’ zou verduisterd hebben.


Nu al vele jaren lang doet Jan onderzoek naar deze historische schat. Maar hij staat ook bekend als grappenmaker. Zo kwam hij ook aan de bijnaam 'Janneke Maan'. En nu is dit Janneke Maan ineens spoorloos verdwenen, net zoals zijn legendarische voorganger, van wie gezegd wordt dat hij op de maan terecht kwam omdat hij hout ging sprokkelen op Kerstdag.

Het enige wat van het moderne 'Janneke Maan' teruggevonden werd, was zijn Notebook, met een groot aantal foto’s waarbij hij vragen stelt en opdrachten geeft… Wat is er precies gebeurd met Janneke Maan? Waar is hij gebleven? En wie weet de code te kraken waarmee misschien wel 'de Schat van Janneke Maan' gevonden kan worden?

In opdracht van de stad Diksmuide werken Patrick Bernauw en Marc Borms een stadsspel-fotozoektocht uit voor detectives en schattenjagers van 7 tot 77 jaar... Dit spel voor de hele familie zal in première gaan op 11 september 2011, in het kader van het evenement 'Diksmuide op Stelten' en ter gelegenheid van Open Monumentendag 2011.

Wie er bij wil zijn, houdt best de blog 'Mysterieus België' in de gaten!
   

Geen opmerkingen: