Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
9.6.10

Poirot in Bruges - Brugge PlusNicci French ©Merlijn Doomernik

Pieter Aspe en Burgemeester Moenaert ©Knack

Na de film "In Bruges" en de tv-serie "Aspe" is Brugge opnieuw in de ban van de misdaad. Twee dagen lang wordt de Brugse Stadsschouwburg plaats delict en nemen tal van misdaadauteurs deel aan het festival. Eregasten zijn Sean French en Nicci Gerrard, beter bekend als het succesvolle schrijversduo Nicci French.
De aanleiding voor dit thrillerevenement is de uitreiking van de Hercule Poirotprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het weekblad Knack aan de beste misdaadroman van het afgelopen literaire seizoen. Knack, het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs en Brugge Plus bundelen de krachten om rond de uitreiking van deze prijs een evenement te bouwen waarin misdaadliteratuur centraal staat.
De Vlaamse misdaadliteratuur kende de afgelopen jaren een ware boom en wordt nu als een volwaardig literair genre aanzien. "Poirot in Bruges" wil die misdaadliteratuur in de kijker zetten voor het grote publiek. Het evenement is er voor meer dan de boekenliefhebber alleen. Je kunt ook bekende pleiters aan het werk zien of je laten inwijden in de geheimen van het sporenonderzoek.
Poirot in Bruges - Knack Thrillerfestival
vrijdag 18 en zaterdag 19 juni
Stadsschouwburg Brugge
Poirot in Bruges - Brugge Plus

Geen opmerkingen: