Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
18.6.10

Nokere: De Spookachtige Lijkstoet


Een weduwnaar uit Nokere hertrouwde na de dood van zijn vrouw vrij snel met een erg jong en tamelijk lichtzinnig meisje. Omdat het bakvisje niet in staat was het huishouden te beredderen, stuurde hij haar voor een tijdje naar het pensionaat in Waregem. Hij bezocht het meisje daar regelmatig, maar vertelde er nooit bij dat het om zijn kersverse bruid ging.

Toen het verlof was aangebroken, trok de man uit Nokere naar Waregem om zijn bruid daar af te halen. Het was al donker geworden toen hij samen met haar weer het grondgebied van Nokere betrad. Op dat ogenblik zagen zij plotseling een prachtige lijkstoet voor hen uitgaan. Vier schitterend witte paarden trokken een met kleurige linten versierde corbillard, aan weerskanten begeleid door een rij meisjes in lange witte jurken, afgezet met kant. Ze droegen ieder een lantaarn en schreden statig en heel traag voort. Toen de man en zijn jonge echtgenote hen bereikt hadden, opende de stoet zich voor hen. Ze waren echter veel te bang om erin mee te stappen.

De lijkstoet liet een grote indruk na op de man. En zo kwam het dat hij naar de broeders van Waregem trok om hen te vragen wat dit allemaal te betekenen had. Een van de broeders stelde voor hem te vergezellen wanneer hij opnieuw met zijn jonge vrouw naar het pensionaat in Waregem trok. De broeder zou een eindje achter hem aan lopen en de man moest hem een teken geven als hij iets vreemds bemerkte.

Acht dagen later, toen het meisje opnieuw naar het pensionaat moest vertrekken, spraken zij af met de broeder bij de kerk van Nokere. Ze hadden de laatste huizen van het dorp nog niet bereikt, of daar dook de lijkstoet al op. De man deed een teken naar de broeder, die dichterbij kwam. En toen loste de hele stoet als in rook op... met koets, paarden, meisjes en al.

"Misschien is het je eerste vrouw," verklaarde de broeder daarop, "die je op deze manier duidelijk wil maken dat je toch wel een beetje te snel bent hertrouwd, naar haar zin..."De spookfoto's zijn afkomstig uit het city game Het Mysterie van Mons uit de reeks Mysterieus België. U kunt dit stadsspel zowel spelen in onze organisatie en met 1 spelleider door ons ter beschikking gesteld, als met een handig doe-het-zelf pakket en in uw eigen organisatie. De jongedame op de foto's is trouwens Lynn Van Royen, die in Het Mysterie van Mons de rol speelt van een toch wel vrij vrouwelijke engel...

Geen opmerkingen: