Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
11.2.16

Aalst: Utopische Masqueraden...


"Deeze van A. zijn groote liefhebbers van Masqueraden... en waarlijk, men moet zeggen dat zij er bijzonder wel in slagen, wanneer men in opmerking neemt, dat bijna de gansche stad een Gekkenpakje aantrekt, 't welk zo al niet eene zeer geestige echter eene zonderlinge vertooning oplevert."

Zo begint een eerste van een hele serie mysterieuze "blackouts", gevonden door auteur Patrick Bernauw in de Sint-Martinuskerk van Aalst, die als onderwerp het Carnaval van Aalst hebben. De blackouts besluiten aldus:

"Gij hebt door dit verhaal u zekerlijk geen voordeelig denkbeeld van het Menschdom alhier kunnen vormen. 't Is waar, te uwent loopen zij in geen Gekkenpakjes, doch is de grootste hoop daarom beter en wijzer? - Neen, mijn Vriend! Hier te A. trekt het Menschdom slegts een ander pak aan, dat meer het caracter aanduidt. Bij u vermommen zig de zotten in de kleederen der verstandigen."

De blackouts werden verwerkt in een filmpje, te bekijken op Youtube:


En ze maken deel uit van de werkelijkse (E)Utopia Podcast, die u hier kunt volgen en gratis downloaden, o.a. op Podomatic en Soundcloud:
Hier vindt u alle blackouts (klik op de foto voor een groter beeld):
Geen opmerkingen: