Marche-les-Dames: De UFO boven de Rots van Albert I

(klik op de foto voor een groter beeld)

De combinatie Marche-les-Dames (waar koning Albert I volgens een officiële versie van "de feiten" van een rots gevallen zou zijn) en het paneel De Rechtvaardige Rechters dat even later in datzelfde jaar 1934 verdween, blijft tot de verbeelding spreken. Frans Wentholt en Karel Julien Cole  vroegen zich af of Albert I stierf in het landschap dat de gebroeders Van Eyck schilderden op het bewuste paneel. In zijn boek De Openbaring van Arsène Goedertier dat in het najaar van 2014 verschijnt (en waarop u hier nog steeds kunt voorintekenen) gaat Chris Noppe nog een hele stap verder. En in mijn lezingen op de Gentse Feesten, in het kader van het festival Duivelskunstenaars (waarvoor u hier nog steeds kunt reserveren) zal ik ook dieper ingaan op deze kwesties. Maar in dit artikel moet ik het vooral hebben over de ontdekking én de hypothese van Gina Heitzer, die mij deze week contacteerde met een fascinerende mail zoals ik die graag ontvang en publiceer - met haar toestemming - op de blog van Mysterieus België.Voor Gina Heitzer is de grote vraag: "Wat zocht koning Albert I bij de rotsen?" 

"Ten eerste viel het mij op dat onder aan de rotsen religieuze beelden staan," schrijft zij. "Jezus Christus aan het kruis, een kapelletje waarvan de deur altijd op slot is, verderop nog een soort van altaar met een kruis erop... En boven, op het rotsplateau, een weg die al eeuwenlang door houthakkers de Weg naar de Goede God wordt genoemd. Aan de overkant van de Maas staat in de voortuin van het huis recht tegenover de rots dan weer een soort van muurtje, met een kruis."

De Rocher du Roi Albert waar koning Albert zou gevallen zijn, stond vroeger overigens ook bekend als de  Rocher du Vieux / Grand Bon Dieu... en het wegeltje waar hij zijn wagen zou hebben geparkeerd, boven op het rotsplateau, werd voor zijn dood La Voie Royale genoemd, en vinden we nu op de kaarten terug als Le Chemin du Roi Albert.
Gina Heitzer vraagt zich af of we in deze new age de kruisen nog als louter religieuze tekens moeten duiden. Kunnen ze ook niet een andere betekenis hebben? Wijzen ze de rotsformatie bijvoorbeeld aan als "een energetische krachtplaats"? Plaatsen als deze werden eeuwen geleden door de kruisvaarders ("zij die kennis hadden van") gemerkt met symbolen en kruistekens. Is het kruis soms een symbool voor de plaats waar twee leylijnen elkaar kruisen?

"Nu zijn er véél verschillen in krachtplaatsen," stelt zij. "En waar meerdere lijnen samen komen of elkaar kruisen, is de energetische kracht uiteraard ook sterker. Zou het kunnen dat de symbolen op de oude landkaart van Marche-les-Dames op vrouwelijke en mannelijke energie duiden, op plaatsen waar twee magnetische velden samen komen? En dat precies op deze rots de mannelijke en vrouwelijke energie elkaar ontmoeten en een vortex, een krachtplaats, een stargate, een wormhole creëren?"

Gina Heitzer is mij voor. "Ik hoor u nu denken: pff, wat een onzin!" schrijft ze. "Maar ik zou u aanraden deze video even te bekijken. De visie van William Henry op, en zijn ontdekkingen bij oude beschavingen zoals die van de Egyptenaren zijn onthutsend. Er zijn in totaal zes filmpjes, bekijk ze alstublieft alle zes."
Dit brengt Gina Heitzer tot de hypothese dat het schilderij De Rechtvaardige Rechters bewust werd gestolen door de Illuminati. Vele kunstschilders, die "spiritueel verlicht" waren, verborgen boodschappen in hun kunstwerken, denken we maar aan da Vinci. "Krachtplaatsen worden gekenmerkt door afbeeldingen van Christus, door hoofden die in rotsen werden gekapt. Dolomiet en graniet zijn elektrische transporters van magnetische krachten. Zie ook: het mysterie van Rennes-le-Château en Mont Bugarach, waar eveneens een Christushoofd is afgebeeld, op een rotsmassief. Op deze krachtplaatsen worden voortdurend UFO's waargenomen, die we ook terugvinden op oude religieuze schilderijen." Een mooi voorbeeld is de vijftiende eeuwe  Madonna met de Heilige Johannes van Domenico Ghirlandaio:"En nu kom ik op het punt waar mijn verbazing groot werd, toen ik het ontdekte... Ik raad u aan Google Earth View te starten en met Street View aan de overkant van de Maas te gaan staan. Neem het witte huis op de hoek met de twee kanteeltjes, loop verder tot de straat aan de waterkant... U ziet daar een boompje met witte bloesem staan. Ga zo ver mogelijk op de baan naar links, en kijk nu terug naar de rotsen. Net boven de rots waar koning Albert is gevallen, ziet u een UFO. Let wel, alleen als u op de juiste plek staat, zoals ik die beschreven heb, zult u de UFO zien. Op andere plaatsen is die niet te zien." (zie afbeelding bovenaan)Toen ik opwierp dat het misschien een helicopter was, wees Gina Heitzer me op het volgende: "Wat me opvalt is dat het voorwerp of de UFO die boven de rots hangt, vergelijkbaar is met UFO's zoals je die op oude schilderijen ziet. Kijk naar de vorm: het is een rond, discusvormig voorwerp, met een pin of uitsteeksel erop. En de foto werd genomen vanop een afstand van amper 200 meter. Men zou toch denken dat, als het om een helicopter ging, het beeld een stuk duidelijker zou zijn?"

"Ik denk dat dit beeld toevallig tot stand kwam, en dat het een unicum is," vervolgt Gina. "UFO's vliegen niet in onze dimensie, dus zijn ze ook niet waarneembaar door het menselijke oog. Ze vliegen op hogere  frequenties, trillingsgolven,  zeg maar de leylijnen waarop ook de duiven zich oriënteren. Dat dit beeld zichtbaar is, moeten we wijten aan de UFO zelf, die op de rand heeft geschommeld van onze waarneembare golflengte. Vandaar ook het onduidelijke beeld van het voorwerp."  

UFO believers die nu massaal zouden afzakken naar Marche-les-Dames, hopend daar enige exemplaren te spotten, zullen dus teleurgesteld huiswaarts keren, waaschuwt Gina nog. Wel wil zij nog een poging doen mij - en de lezers van deze blog - ervan te overtuigen dat de site waar Albert I ten val zou zijn gekomen een krachtplaats is, "alhoewel ik het liever een portal noem naar hogere dimensies".  "Een portaal bevindt zich tussen twee pilaren. Het middelpunt noemt men het Oog, daar waar men het Zero Point bereikt. Hier bevinden we ons op het gebied van kwantumfysica. Ik stuur u een afbeelding mee met een symbolische voorstelling van een stargate of wormhole, zoals die door de vrijmetselaars werd gebruikt. De pilaren met daartussen de trap die naar een andere dimensie leidt, een stairway to heaven.  Het mooiste bewijs dat Koning Albert I dit portaal heeft gevonden, vinden we op de foto's waar hij met een arm links en rechts tussen de rotspilaren staat."
"De theorie dat hij vermoord zou zijn, wil ik dan ook ontkrachten. De frequentie en de hoge energiegolven die zich in zo’n portaal bevinden, maken ze niet geschikt voor gewone mensen zoals wij. Elk lichaam heeft z’n eigen frequentie of trillingsgetal. Mensen zoals u en ik resoneren op een lage frequentie, alleen de ingewijden in deze materie weten hoe hun trillingsgetal te verhogen. Tibetaanse monniken, de Katharen, de vrijmetselaars, enz... zij die deze geheime kennis hadden, gebruikten technieken als meditatie en het chanten van mantra’s om in deze staat te komen. Voor de 'gewone mens' is het betreden van zo’n hoge frequentie fysiek schadelijk, kan het zelfs dodelijk zijn. U kunt het vergelijken met een elektrisch netwerk in het lichaam dat een kortsluiting krijgt wanneer het overbelast wordt. Koning Albert was geen 'ingewijde', of lid van een geheim genootschap, anders zou hij wel op de hoogte geweest zijn van de impact."

Bevond koning Albert zich op die bewuste dag in februari 1934 in het middelpunt van het Zero Point? Kon zijn lichaam de frequentie niet aan en is hij neergestort? "Personen die wél kennis hadden van de geheime materie hebben uren beraadslaagd. Wat zouden ze met het lichaam aanvangen? De oplossing was het lijk een beetje te verplaatsen, zodat de aandacht zou afgeleid worden van de geheime plek. Er werd een muur geplaatst om nieuwsgierigen te verhinderen de rots nog af te dalen. En een eindje verder legde men een perkje aan, en een haagje met de letter A van Albert. Ingewijden weten dat dit het symbool is van de piramide... maar ook van de passer en de driehoek... de symbolen van de vrijmetselaars.""Twee piramides, twee trechters die op elkaar staan, en waarvan het middelpunt of de top het portaal is tot de geheime kennis van het AL... de gateway to heaven, de trap naar de hemel, vortex, stargate, wormhole ......welke naam u het ook geven wil."De foto's werden ter beschikking gesteld door Gina Heitzer. Wenst u met haar van gedachten te wisselen over haar hypothese, contacteer haar dan hier.

Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

07. De Franse Kroonprins

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie