Meest recente aflevering van de podcast Mysterieus België

Aalst: Op zoek naar spoken in het Kasteel van VerdoemenisHet Kasteel van Ter Linden (in Aalst) dankt zijn "verdoemde naam" aan een legende: ooit sloeg een kasteelheer een nagel door het hoofd van zijn vrouw, waarna hij haar lijk op het domein heeft begraven, en enige tijd later weer heeft opgegraven om het hoofd af te hakken. Dat hij vervolgens op zijn schrijftafel zette, om er voor altijd naar te kunnen kijken.

Het BPI, wat staat voor Belgian Paranormal Investigators, heeft Aalst als uitvalsbasis, maar het werkgebied van deze organisatie van "spokenjagers" - ook bekend als "ghostbusters", naar de gelijknamige film - strekt zich uit over de hele Benelux. Hebt u te kampen met paranormale activiteit, schaduwen naast het bed, stemmen in de gang, meubels die zich spontaan verplaatsen, dan kunt u ten allen tijde de hulp inroepen van de onderzoekers van het BPI. Zij zoeken dan een wetenschappelijke verklaring voor de fenomenen die zich voordoen.

Uiteraard stelde het BPI ook een onderzoek naar mogelijke paranormale activiteit in het Kasteel van Verdoemenis... Ze werden hiervoor zelfs bijgestaan door een TV-crew van TV-Oost. In de kelder kregen ze een paar zogenaamde "K-2 hits" op hun "K-2 meter", die zelfs begon te antwoorden op hun vragen (via de lichtjes op de meter). Een K-2 meter is een apparaat dat gebruikt wordt om met geesten te communiceren: meer info vindt u op hun website.


Later keren de paranormale onderzoekers nog eens terug met een crew van GUNKtv:In de kelder werden "EVP’s" opgenomen (voor woordverklaring: zie de website van het BPI), en zo kan men een klein meisje horen zeggen: "Mag ik mee?" of "Mag ik, meester?"
                                            
Conclusie van de onderzoekers van het BPI: het kasteel is inderdaad "verdoemd", in die zin dat het "behekst" wordt door paranormale activiteit, veroorzaakt door geesten. Twee derden van de testen waren positief op dat punt.

Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Populaire posts van deze blog

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

De Moord op Albert I

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

05. De moord op koning Albert

Onkerzele: Het Orakel Ontgraven

Heks te Hansbeke maakt de kinderen ziek: Tielde Toveresse / Kroep

Diksmuide: De Schat van Janneke Maan

Dendermonde: De 4 Heemskinderen