Aalst: Op zoek naar spoken in het Kasteel van VerdoemenisHet Kasteel van Ter Linden (in Aalst) dankt zijn "verdoemde naam" aan een legende: ooit sloeg een kasteelheer een nagel door het hoofd van zijn vrouw, waarna hij haar lijk op het domein heeft begraven, en enige tijd later weer heeft opgegraven om het hoofd af te hakken. Dat hij vervolgens op zijn schrijftafel zette, om er voor altijd naar te kunnen kijken.

Het BPI, wat staat voor Belgian Paranormal Investigators, heeft Aalst als uitvalsbasis, maar het werkgebied van deze organisatie van "spokenjagers" - ook bekend als "ghostbusters", naar de gelijknamige film - strekt zich uit over de hele Benelux. Hebt u te kampen met paranormale activiteit, schaduwen naast het bed, stemmen in de gang, meubels die zich spontaan verplaatsen, dan kunt u ten allen tijde de hulp inroepen van de onderzoekers van het BPI. Zij zoeken dan een wetenschappelijke verklaring voor de fenomenen die zich voordoen.

Uiteraard stelde het BPI ook een onderzoek naar mogelijke paranormale activiteit in het Kasteel van Verdoemenis... Ze werden hiervoor zelfs bijgestaan door een TV-crew van TV-Oost. In de kelder kregen ze een paar zogenaamde "K-2 hits" op hun "K-2 meter", die zelfs begon te antwoorden op hun vragen (via de lichtjes op de meter). Een K-2 meter is een apparaat dat gebruikt wordt om met geesten te communiceren: meer info vindt u op hun website.


Later keren de paranormale onderzoekers nog eens terug met een crew van GUNKtv:In de kelder werden "EVP’s" opgenomen (voor woordverklaring: zie de website van het BPI), en zo kan men een klein meisje horen zeggen: "Mag ik mee?" of "Mag ik, meester?"
                                            
Conclusie van de onderzoekers van het BPI: het kasteel is inderdaad "verdoemd", in die zin dat het "behekst" wordt door paranormale activiteit, veroorzaakt door geesten. Twee derden van de testen waren positief op dat punt.

Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

Nieuw "blackout poetry" project rond Kasteel van Verdoemenis in Aalst

07. De Franse Kroonprins

02. Leonie, een korte biografie