Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
17.8.12

Ieper: De Gekruisigde Soldaat
Werd er tijdens de Grote Oorlog in de streek van Ieper werkelijk een Canadese sergeant gekruisigd? Of is het een verhaal dat verzonnen werd door een van de schrijvers die "black propaganda" maakten voor de Geallieerden? Aan de slag met een nieuwe historische thriller over dat andere grote mysterie van de Grote  Oorlog, de Engel van Mons, stootte ik toevallig op deze geschiedenis, die ook in de film Passchendaele  wordt vermeld. Het hele verhaal wordt ook uit de doeken gedaan op deze zeer lezenswaardige blogpost: Passchendaele, de Gekruisigde Soldaat.Historical Mysteries Redux Video:

Het sterke verhaal van "De Gekruisigde Soldaat" werd mijn eerste bijdrage aan de online video serie Historical Mysteries Redux. De bijzonder interessante documentaire van drie kwartier schenkt ook ruim aandacht aan de wreedheden begaan door het Duitse leger in Aarschot en Dinant.

Door het Californische bedrijf Redux werd ik gevraagd op te treden als "curator/editor" voor een WebTV-Kanaal over historische mysteries. Redux maakt het ontdekken van uitzonderlijke "online video's" even makkelijk en genietbaar als kabeltelevisie kijken - alleen kijk je via een gepersonaliseerd kanaal naar gepersonaliseerde programma's. Sites als YouTube en Vimeo bieden al een tijdje producties aan met TV-kwaliteit... maar als gebruiker is het niet altijd eenvoudig het kaf van het koren te scheiden. De curatoren van Redux doen dat voor jou... en Redux zelf brengt het materiaal tot bij jou op een manier die kan wedijveren met een ware TV-ervaring.

Wie mijn passie voor "historische mysteries" deelt en geen punt maakt van de "Engelstalige content", kan hier, op mijn Redux pagina,  een account aanmaken (het is gratis!) en "follower" worden van de Historical Mysteries Redux  of van massa's andere Redux kanalen. Je kunt zelfs op eigen initiatief ook een eigen kanaal starten!

Geen opmerkingen: