Jean Ray / John Flanders 125 jaar!De Vriendenkring Jean Ray viert op zaterdag 7 juli, vanaf 11 uur... en de hele dag lang... de 15ste verjaardag van hun held, ook bekend als John Flanders, in Gent. Het centrum van de festiviteiten is het ex-Arca-theater Tinnenpot, in de Tinnenpotstraat 21. Op het programma staan vertellingen van Jean Ray in het Frans en in het Nederlands, door Anton Cogen en Gérard Gille, en een interactief moordspel/stadsspel van en met Patrick Bernauw, Anton Cogen en Conny Malfliet, Het Maeterlinck Mysterie.  

In het kader van dit mysteriespel spelen niet alleen de Gentse Nobelprijswinnaar Literatuur Maurice Maeterlinck en de actrice Georgette Leblanc een belangrijke rol, maar ook zal bij deze gelegenheid met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het gestolen paneel De Rechtvaardige Rechters teruggevonden worden. In zijn hoedanigheid van "dagbladreporter" heeft John Flanders trouwens uitgebreid verslag uitgebracht over "de roof van de eeuw"... en zelfs een niet onbelangrijke onderzoekspiste geopend, die inderdaad met Maurice Maeterlinck te maken had.

Naar aanleiding van deze verjaardag wordt door de Vriendenking ook een speciaal herdenkingsboek gepubliceerd: Jean Ray (John Flanders) – Dossier 125, met oorspronkelijk en zeldzame teksten, foto’s, diverse reportages, eerbetuigingen, brieven, oorspronkelijke documenten, enz. Een dvd met kortfilms (L’homme qui osa, La Choucroute, La Maison des Cigognes) zal ter beschikking gesteld worden, evenals de officiële dubbele dvd van Malpertuis (met alle ondertitelde versies en de extra’s als interviews, kortfilm,...) en de vertaling door Hubert Lampo

Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

07. De Franse Kroonprins

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie