Meest recente aflevering van de podcast Mysterieus België

Gentse Feesten: Moordspel/Stadsspel "De Geheimen van Gent": En de winnaar is...


Denkend Detective Duo

Gedurende de Gentse Feesten deden diverse detective teams verdienstelijke pogingen om De Geheimen van Gent op te lossen en de laatste wil van Maurice Maeterlinck uit te voeren. Inderdaad heeft de Nobelprijswinnaar Literatuur 1911 in zijn testament bepaald dat het in zijn opdracht gestolen paneel De Rechtvaardige Rechters honderd jaar na zijn Nobelprijs terug moest worden gegeven aan "de persoon of personen die het verdient of verdienen". Hiertoe dienden een aantal Maeterlinck Mysteries ontsluierd te worden, maar moest ook de Moordzaak Brocante Julos opgehelderd worden... en diende men ten slotte zelfs over te gaan tot een onvervalste dramatische beproeving aan de voet van de Dulle Griet.
Het oplossen van de Moordzaak Brocante Julos bleek uiteindelijk voor de meeste kopbrekens te zorgen, zodat een zeer verdienstelijk detective team genaamd De Speurneuzen (Niek, Meike en Nele Van den Hende, aangevuld met Tim Buyck en Jeroen Monballieu) uiteindelijk de duimen moest leggen voor het detective duo Dries Masure & Ragna Meul uit Gentbrugge. Zij hadden een (goed) antwoord op alle vragen, al speelden ze het sluw door één formulier in te dienen waarin Barbara Van den Tooren werd aangeduid als de schuldige, en een ander met J.B. - waarbij ze ook opmerkten dat Julos zich naar het beeld van Johannes de Doper had gesleept, en dat hij als gekend crimineel ook een motief had: dat van de erfgenaam.


Het winnende Detective Duo

Zoals eerder vermeld, zal het paneel De Rechtvaardige Rechters zeer binnenkort overhandigd worden aan de winnaars, waarna wij als uitvoerders van het Testament Maurice Maeterlinck niet zullen nalaten u hierover uitvoerig te informeren.


Indien er ook een aparte prijs voorzien was geweest voor de beste dramatische act, dan zou die ongetwijfeld in de wacht gesleept zijn door het Detective Duo Marc De Sutter & Tracy Van Maercke, die een gloedvolle versie brachten van de sage van de Mammelokker.
Gentse Feesten: Moordspel/Stadsspel "De Geheimen van Gent": Oplossingen... En de winnaar is...

Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Populaire posts van deze blog

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

05. De moord op koning Albert

De Moord op Albert I

Dendermonde: De 4 Heemskinderen

Gent: De Zeemeermin op het Toreken

Onkerzele: Het Orakel Ontgraven

Heks te Hansbeke maakt de kinderen ziek: Tielde Toveresse / Kroep