Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
15.5.11

Stealing the Mystic Lamb - Lezing Noah CharneyVerdwenen, buitgemaakt in drie verschillende oorlogen, door brand bedreigd, uit elkaar gehaald, gekopieerd, vervalst, gesmokkeld, illegaal verkocht, gecensureerd, aangevallen door beeldenstormers, verborgen, vrijgekocht, gered en keer op keer gestolen...

Het Lam Gods is ’s werelds meest gestolen schilderij. Amerikaans kunsthistoricus Noah Charney schreef over het Gents altaarstuk van Van Eyck. Eind februari 2011 is het resultaat, de ongelooflijke geschiedenis van het meest gestolen meesterwerk, in de boekhandel verschenen in het Nederlands.

De auteur, Noah Charney, komt op 26 mei naar Gent om over kunstdiefstal en het 'leven' van het Gentse altaarstuk te spreken.
Zijn lezing vindt plaats in de kathedraal (crypte) om 19 uur.
Bent u geïnteresseerd om er naartoe te komen? Kent u eventueel andere geïnteresseerden?
U bent allen van harte welkom.
Graag op voorhand bevestigen zodat we een idee kunnen hebben van de opkomst.
promotie.toerisme@gent.be

Zie ook: http://rechters.blogspot.com/2010/12/noah-charney-stealing-mystic-lamb.html

Geen opmerkingen: