Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
12.12.10

Boeken Cois Geysen: Krachtplaatsen en Leylijnen in Vlaanderen / De Oude Wijsheid
KRACHTPLAATSEN EN LEYLIJNEN IN VLAANDEREN  
auteur Cois Geysen      220 pag.
Uitgeverij Aspekt  ISBN 9059118111       24,95 euro                          
Heilige plaatsen of krachtplaatsen, bewust of onbewust wordt men er toe aangetrokken en al eeuwen werken ze harmoniserend en transformerend. In het verleden werden ze gemerkt door oude heilige stenen, bronnen en bomen, later vooral door kerken en kapellen. Trefzeker geplaatst, als uiting van volkse devotie, als bakens van hoop en angst.

Ze zijn aanwezig als acupunctuurpunten in het landschap en de aarde laat er zich duidelijk gevoelen. Onze voorouders maakten er dan ook duizenden jaren gebruik van voor hun rituelen, inwijdingen en vieringen.

In De oude wijsheid: esoterisch erfgoed in Belgie en Nederland, verschenen begin 2008, werd het verschijnsel krachtplaatsen en leylijnen uitvoerig beschreven en verklaard. In het boek werd eveneens een aantal in Nederland en Belgie gelegen locaties beschreven. In dit werk gaan we verder op reis in Vlaanderen. We zoeken de waarheid achter de legenden die rond sommige plekken bestaan en de betekenis van de symbolen die we er vinden.

Reis mee en kom tot de conclusie dat de werkelijkheid soms fantastischer kan zijn dan de wildste verbeelding.

DE OUDE WIJSHEID
auteur Cois Geysen      246 pag.
Uitgeverij Aspekt  ISBN 9059115317       19,95 euro                         
Te bestellen via e-mail


Hoewel wetenschap en techniek onze nuchter denkende samenleving beheersen, is er in Nederland en België de laatste decennia een alsmaar groeiende belangstelling voor de oude natuurreligies. Het herontdekken van oude tradities als seizoenfeesten tot magische rituelen rond planten of stenen gaan steeds meer mensen boeien. Zon en maan worden terug aanzien als de Goddelijke lichtbrengers en de aarde als de moedergodin. Bronnen en heilige stenen worden terug vereerd, waarbij vooral de plaats waar ze zich bevinden belangrijk is.
Verschillende plaatsen in het landschap maken het bijzonderste deel van uit van deze heropleving. Archeologische restanten en de verborgen symboliek in oude bouwwerken tonen nog steeds de verborgen tekenen van de relatie tussen mens en aarde die in een ver verleden ontwikkeld werd.
Dit boek laat je kennis maken met de oude wijsheid van onze verre voorouders. Het neemt je via geschiedenis, legenden, folklore, esoterie en wetenschap mee op een ontdekkingstocht door Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Ga mee op tocht naar oude mystieke plaatsen waar we kennis maken met de aardse energievelden en de vreemde heidense en vroegchristelijke praktijken die er plaatsvonden.

BOEK BESTELLEN
Na ontvangst van de overschrijving op rekeningnummer 735-0216860-53 wordt het bestelde boek u onmiddellijk toegestuurd. Voor Nederland; IBAN: BE53 7350 2168 6053 - BIC: KREDBEBB.
Graag uw bestelling en adresgegevens eveneens via e-mail.
Meer info:
Nederlandse Boekenlijst Cois Geysen / Open Mind

Geen opmerkingen: