Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag hier vrijblijvend een offerte aan!
6.9.10

Gent: De Rechtvaardige Rechters - jeugdroman
Momenteel is Patrick Bernauw vooral actief als producent van stadsspelen in de reeks Mysterieus België, maar in een vorig leven was hij in de eerste plaats bekend als jeugdschrijver. In deze vierde druk van een van zijn allereerste jeugdromans, De Rechtvaardige Rechters, worden beide activiteiten als het ware gecombineerd. Het boek is gebouwd rond het mysterie van de verdwenen paneel de Rechtvaardige Rechters, in 1934 gestolen uit het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Het meesterwerk is nog steeds niet terecht... De vijf jongeren in deze detectiveroman slagen er zelfs in het schilderij terug te vinden, eventjes... en verliezen daarbij alleszins ook hun gevoel voor humor niet!

Wie zelf ook eens een poging wil doen om de Rechtvaardige Rechters terug te vinden (succes verzekerd), kan een kijkje nemen op: http://www.stadsspel.be/ (met Patrick Bernauw als spelleider) of http://www.stadsspel.org/ (doe-het-zelf!).


Geen opmerkingen: