Podcast Mysterieus België

Mysteries van het domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver


In 2021 lanceerde de podcast Mysterieus België een oproep aan het grote publiek om getuigenissen en ervaringen te delen rond de vele mysteries van het domein Roosendael in Sint-Katelijne Waver. Daarop werd onder meer gereageerd door Inge Van Camp en Jeroen Lommelen, met een verhaal over Martha’s Brief en de Mistbanken van Roosendael. Inge Van Camp schreef Martha’s Brief en leende haar stem uit. Jeroen Lommelen schreef het verhaal van Margaretha Tserpent, vertelde het, nam het op en maakte er een soundscape bij.


 

In de tweede aflevering hoort u bijdragen van Carl Cauwenbergh over de familieheilige Valérie van Roosendael, Vera Van Nooten over een merkwaardige geschiedenis uit de Eerste Wereldoorlog, en Constant Boeykens over een eigenzinnige abdis. De harpmuziek is van Mady Van Keer, en zoals zij ook vertelt in de inleiding, werd deze opgenomen in de ijskelder van Roosendael. Patrick Bernauw ging daarbij spontaan in een mediamieke trance, waarin hij een Ode aan Roosendael debiteerde, geschreven door Theo Schoovaerts.

 

Eindredactie, opname, regie, montage: Patrick Bernauw en Antoine Derksen. Wie er de verhalen wil op nalezen, kan terecht op de website van de schrijversklassen, waar u ook het gratis ebook kunt downloaden: www.schrijfinuwkot.blogspot.be


Gemaakt met Padlet

Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

Urban Legends in Mysterieus België

05. De moord op koning Albert