Chris Noppe over de Openbaring van Arsène GoedertierSinds kort is de website De Openbaring van Arsène Goedertier actief - geheel toevallig net voor de door VRT georchestreerde heisa trouwens, of het zou een geval van religieus determinisme moeten zijn. De website stelt een nieuw boek van Chris Noppe in het vooruitzicht, dat verschijnt in het najaar, en nieuwe revelaties bevat omtrent de link tussen het gestolen paneel De Rechtvaardige Rechters en Albert I.

Chris Noppe (1966) is sinds 1992 werkzaam bij de Antwerpse politie. Kort na zijn opleiding begint hij als interventie-agent te patrouilleren in de straten van de Antwerpse binnenstad en Linkeroever. Gedurende jaren bouwt hij onbewust een stratenkennis op die hem later van pas komt bij de ontsluiering van het beruchtste mysterie van België en omstreken.
De zoektocht van Chris Noppe begint in 1999, na het bestuderen van de afpersingsbrieven van Arsène Goedertier. De speurder ontdekt in een van deze brieven een uitgekookte vingerwijzing die hem naar een speciale locatie in het Belgisch landschap brengt. Na talloze omzwervingen en een samenloop van omstandigheden kan Noppe aantonen dat Arsène Goedertier de locaties waar hij zijn afpersingsbrieven postte zorgvuldig uitkoos.
De resultaten van zijn initieel onderzoek worden in 2001 in boekvorm gepubliceerd onder de titel: 'Het geheim van de Rechtvaardige Rechters: een koningsgeschenk' (Houtekiet). Na de analyse van sporen in een Antwerps stadsplan, dat tijdens de afpersing werd gebruikt, krijgt Noppe een beter beeld van de persoon die achter het mysterie schuil gaat. Deze bevindingen worden in 2004 verwerkt in het e-boek: '"DUA"lisme ontsluiert mysterie van De Rechtvaardige Rechters'
De speurder laat zich door het gebrek aan medewerking van hogere instanties niet ontmoedigen, integendeel. Gedurende zijn carrière neemt hij enkele malen loopbaanonderbreking om zich nog dieper in "zijn" dossier te graven met als belangrijkste doel: het ultieme bewijs boven halen.
Uiteindelijk slaagt Chris Noppe hierin door als eerste speurder de bezigheden van Arsene Goedertier, drie decennia voor hij tot de diefstal van De Rechtvaardige Rechters overging, onder een vergrootglas te leggen. In 2012 doet hij de ontdekking waar hij al zo lang naar op zoek was en die in 2014, 80 jaar na de diefstal, uitmondt in een derde boek: 'De openbaring van Arsene Goedertier'
Zich voluit concentrerend op de kwetsbare mythomaan Goedertier, die gedreven door godsdienstwaanzin de meest onvoorstelbare expeditie van de twintigste eeuw start, analyseert Noppe als eerste de gekende speurtochten van Goedertier, zoals deze naar de moordenaar van Jeanneke Van Calck. Door de analyse van Goedertiers speurtochten te toetsen aan twee codes die hij verwerkte in zijn briefwisseling, verschaft Noppe de lezer een nieuw en verbluffend inzicht in motieven en achtergronden van de twee grootste Belgische mysteries van de vorige eeuw.
 


Hier volgt een korte inhoud van het boek, waarover wij in dit stadium alleen het volgende kunnen meedelen:

Chris Noppe voert ons terug naar het jaar 1906, wanneer de wisselagent uit Wetteren die in 1934 de afpersing rond het verdwenen kunstwerk zal leiden, de beestachtige moord op de Brusselse Jeanneke Van Calck probeert op te lossen. Tegen het decor van het apocalyptisch denken van die dagen en een aanstormende wereldbrand, wordt de fantasierijke amateur-detective geconfronteerd met een aantal raadselachtige verschijnselen, zoals de verschijning van de Maagd Maria in Borgerhout: zij draagt dezelfde verminkingen als het Brusselse meisje.

Arsène Goedertier raakt ervan overtuigd dat hij de ontvanger is geworden van geheime, profetische boodschappen. Gewapend met bijzondere opsporingstechnieken, geïnspireerd door het ‘religieus determinisme’, tracht hij de mysteries te doorgronden. Tijdens en na de Grote Oorlog, en door een onwaarschijnlijke reeks van toevalligheden, groeit zijn overtuiging dat hij als een bevoorrecht ingewijde werd belast met misschien wel dé belangrijkste hemelse opdracht ooit, die in de Bijbel beschreven staat. Gaandeweg wordt het voor hem duidelijk dat het Lam Gods het centrale attribuut van zijn zending is…Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

07. De Franse Kroonprins

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie