Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
16.2.14

Reconstructie van het "ongeval" van koning Albert I in Marche-les-Dames, 80 jaar na de feitenIn het VTM-magazine Royalty herhaalt Reinout Goddyn met iets andere woorden de onzin die binnenkort al 80 jaar verkondigd wordt. Zo wil men ons nog steeds doen geloven dat de ervaren alpinist die koning Albert was de staat van de rotsen niet kende, waar hij voortdurend ging klimmen. Of dat je van een val van x aantal meter alleen een hoofdwonde overhoudt en verder niets. Of dat 20 mensen vlakbij de baan op de plek waar hij vertrokken was 4 uren lang kunnen zoeken zonder iets te vinden, en een paar mensen in het pikkedonker vlakbij ineens "alles" vinden. Het woord "reconstructie" is hier dan ook volkomen misplaatst; uit elke "reconstructie" die naam waardig, zou blijken dat koning Albert 1./ helemaal niet gaan klimmen is, want een afspraakje had en 2./ helemaal niet gevallen is.

Zie ook: http://www.standaard.be/cnt/dmf20140215_00981193
http://stadsspelen.blogspot.be/2010/11/marche-les-dames-de-moord-op-albert-i.html


In mijn boek Het Illuminati Complot heb ik een ernstige poging gedaan om tot een "reconstructie" te komen. Ik beweer niet dat ik de waarheid in pacht heb, ik beweer alleen dat wat men al 80 jaar herhaalt klinkklare nonsens is.

Het boek is nog verkrijgbaar via alle online boekhandels, zoals Bol.com en Standaard Boekhandel, of gesigneerd bij de auteur, 20 euro (verzendkosten inbegrepen).

Geen opmerkingen: