Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
19.8.13

De Hopduvel Blues
HOPDUVEL BLUES

 Als de Hopduvel jou komt halen,
dan hoor je zijn tanden, hoor je zijn tanden malen.
Ah de Hopduvel, je ziet ‘m niet maar je hoort ‘m wel!

Hoor zijn kaken, hoor zijn kaken kraken!
En zijn spinnenpoten lijken de grond niet te raken!
Ah de Hopduvel brengt kommer en kwel!

Hij springt je op de rug en je moet hem dragen,
zo ver hij wil, stel maar geen vragen!
Ah de Hopduvel, je ziet ‘m niet, maar je ruikt ‘m wel!

De Hopduvel plant je zonder genade
een klauw of drie tussen je schouderbladen.
Ah de Hopduvel brengt kommer en kwel!

Hij gromt dat hij komt, hij komt met je spelen.
Dan verdeelt hij je in twee gelijke delen.
Ah de Hopduvel, je ziet hem niet, maar je voelt ‘m wel!

Hoor hem grommen, hoor hem grommen en blazen:
kaarsen uit! Kaarsen uit van vechtersbazen!
Ah de Hopduvel brengt kommer en kwel!

 
"Mocht je ergens, waar dan ook, een boek met een dikke zwarte band vinden, een boek dat er uitziet als een écht boek, maar binnenin blanco bladzijden heeft... Neem het dan niet mee! Gooi het zo snel mogelijk zo ver mogelijk weg! Sla het niet open en als je het toch doet, en er staat bijvoorbeeld een toverspreuk in geschreven Lees die dan niet voor! Niet in stilte en al helemaal niet hardop! Reciteer de toverspreuk in geen geval, want je weet nooit wie of wat je oproept... het zou best wel eens de Hopduvel kunnen zijn!"

Een fotozoektocht en een vertelwandeling van ca. 3 uur (7 kilometer) door de Faluintjes, met start en einde in de abdij van Affligem, geïnspireerd door de fictieve Hopduvel, en de sagen en legenden uit de streek. Met 5 "getuigenissen" over de Hopduvel, en 3 ballades aan hem gewijd. Gevolgd door 4 griezelige detectiveverhalen, of griezelverhalen met een crimineel thema, gesitueerd in de Duvelse Driehoek en nu onherroepelijk vervlogen tijden toen de hoppeteelt nog volop bloeide...


Geen opmerkingen: