Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
16.8.11

Geocaching - op schattenjacht in Mysterieus België


Maya


Bij ons in de Jordaen


Tjilp, Tjilp

Nieuw op de site...

The sport where YOU never get lost

Een GPS ontvanger en honger naar avontuur is al wat je nodig hebt voor een high-tech schattenjacht. Hier vind je de laatste nieuwe cache in de buurt, hoe verstop je een eigen cache, en informatie hoe te starten in deze plezante en opwindende sport.
Wat is geocaching?

Iemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS, al voor een paar honderd euro verkrijgbaar, bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocaching.com.
Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de "cache" (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen; natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.
Op zoek naar de Radio 2 cache?
De beschrijving van de cache en de logs van de mensen die de cache reeds vonden, kan je bekijken op deze pagina op geocaching.com.
Wil je zelf op zoek naar de schat?
Eerst een account aanmaken op de website van geocaching.com hoeft niet, want wij verklappen je al de coördinaten van de Radio 2 cache: N 51° 11.696 E 004° 24.281 (stel je GPS in op WGS84).
Uitzending gemist? De links naar de MP3-versie van de uitzendingen vind je op onze pagina 'Geocaching in de media'.
Veel plezier!

Overzicht van de recente caches in België

Klik voor een overzichtskaart met de locaties van de nieuwe caches
Datum van de meest recent geplaatste cache in bovenstaand overzicht: 14-08-2011
Download alle Belgische caches in één document (versie 14-08-2011 ).
Toon alle Belgische caches op een landkaart [?].
geocaching.BE - Home

Geen opmerkingen: