Podcast Mysterieus België

Nieuw stadsspel te Brussel: De Steen der Wijzen

Welkom in Brussel, hoofdstad van alchemisten en vrijmetselaars. Welkom in een stad waar de stenen spreken… in twee talen.




Alchemisten uit vroeger tijden zochten de Steen der Wijzen, die hen moest toelaten onedele metalen om te zetten in edele metalen, en waardoor ze ook “het vloeibaar goud” zouden vinden, het aqua vita, het Elixir van het Eeuwige Leven… Sinds de middeleeuwen hebben alchemisten en vrijmetselaars hun geheimen achtergelaten in de stenen van de stad.

Wil u de 7 Mysteries van de Steen der Wijzen ontsluieren en een ware “ingewijde” worden? Laat mij dan uw gids wezen op het pad van de geheime kennis. Weet echter dat het met succes beëindigen van het Magnum Opus of het Grote Werk alleen is weggelegd voor hem of haar die zich de moeite getroost de in steen geschreven geheimen te ontcijferen…

Slaagt u erin de 7 Mysteries te doorgronden en de 12 Werken tot een goed einde te brengen? Verdient u het vloeibaar goud?



Laten we verzamelen blazen in de kiosk van het Warandepark, ook bekend als het Park van Brussel. Het werd destijds ontworpen door de vrijmetselaars, die in meer dan één opzicht spiritueel verwant waren aan de alchemisten. Sinds 1778 is het Warandepark een Tempel in Open Lucht, gewijd aan de Grote Bouwmeester. Hier is het dat ik een tijdje geleden een map met gravures vond, blijkbaar daterend uit de Belle Epoque, getiteld "De 7 Mysteries van de Steen der Wijzen"…



 
Meer info over dit nieuwe stadsspel naar een scenario van Patrick Bernauw en in een vormgeving van Marc Borms? Wenst u het zelf  te organiseren en te spelen met een doe-het-zelf pakket, of hebt u het liever helemaal voor u georganiseerd en gespeeld met 1 spelleider?



Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

Urban Legends in Mysterieus België

05. De moord op koning Albert