Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Spelregels en Benodigdheden

Je kan dit spel "live" spelen en er daadwerkelijk op uit trekken om Stad X te zoeken en in Stad X de oplossingen van de vragen te vinden, of je kunt dit spel online spelen, individueel en puur voor de lol, of met een, twee, drie of meer individuele spelers of teams die het tegen elkaar opnemen.

Het enige wat je nodig hebt is, voor iedere speler of voor elk team, een printout van deze pagina en - als je het spel online speelt - uiteraard ook een pc of laptop. Of je die wil gebruiken wanneer je het spel live speelt, hangt helemaal af van de spelleider/organisator. De pc of laptop dienen uiteraard ingeschakeld te worden om research op het internet mogelijk te maken. Indien je ze gebruikt, is het altijd handig om een timing af te spreken (bijvoorbeeld: 5 minuten per ronde).

In dit spel of deze quiz gaat het erom de blanco ruimte in de links ingevuld te krijgen... met de juiste letters, natuurlijk. Per letter krijg je een punt. Klikt de spelleider/organisator op de links, dan komt hij/zij automatisch op de antwoordpagina terecht. Speel je het spel live of online, dan mogen de spelers of teams dus alleen een printout van deze pagina te zien krijgen (geprint vanaf "Doel van het Spel") , en dan nog dient de spelleiding/organisatie erop toe te zien dat zij niet naar deze pagina surfen.Doel van het Spel


We zoeken een Mysterieuze Europese Stad X waar ook nog diverse andere vragen beantwoord dienen te worden. Je kunt punten verdienen met elk juist antwoord. En er zijn ook drie hoofdvragen:

Waar is Hilaire de Saint-Médard? Geef ons de naam van Stad X en verdien 25 punten! Vul de blanco ruimte in met 8 letters:

http://www.picable.com/Places/Cities/________.276295


Wat is het beroep van Hilaire de Saint-Médard? Vind je de twee juiste Engelse woorden - van 7 en van 3 letters -, dan heb je 25 punten verdiend.

http://www.picable.com/Places/Shops/_______-___.276297


Hilaire de Saint-Médard was ooit de stand-in van een beroemd man. Verdien 25 punten met zijn Franse voornaam, die bestaat uit 8 letters:

http://www.picable.com/Art/Statues/________.276301


Volg nu het spoor van deze dame en heren:


De kerel in het blauwe jasje doet aan tai chi en de vent in het bruine jasje mist duidelijk iets. Wat mist hij? Vul de blanco ruimte in met het Engelse woord voor dit voorwerp, het bestaat uit 10 letters en je verdient er 10 punten mee:

http://www.picable.com/Concepts/Humor/__________.276303

Hilaire de Saint-Médard werd het laatst gezien in een stad waarvan dit een stukje skyline is van een Markt:


Het Engelse woord voor deze markt bestaat uit 5 letters waarmee je 5 punten kunt verdienen:

http://www.picable.com/World/Continents/Europe/_____.276305

Een beroemde "Chocolatier" heeft een winkel op deze markt:


Zijn echte naam is niet Hilaire. Het is een woord dat bestaat uit 6 letters en je kunt er 6 punten mee verdienen:
http://www.picable.com/Concepts/Fun/______.276801

Om de hoek vind je een straat die genoemd is naar mannen met een bloedig beroep. We hebben het Engelse woord voor dit beroep nodig, het bestaat uit 7 letters en je verdient er 7 punten mee:

Tussen 1820 and 1880 werden zeven van deze gallerijen gebouwd in onze Stad X:


Een van deze gallerijen werd genoemd naar een Engels vierletterwoord waarmee je 4 punten kunt verdienen:
Onze Stad X heeft ook een beroemde kathedraal:


De kathedraal draagt de naam van een heilige; we zoeken de Franse versie, een 6 letter woord waarmee je 6 punten verdient:

Voor de kathedraal heeft Hilaire de Saint-Médard de plaats ingenomen van een beroemd man die jou 25 punten laat verdienen met zijn naam, als je 1 van de 3 hoofdvragen juist beantwoordt...
Hilaire de Saint-Médard lijkt trouwens ook verdacht veel op een Bekende Zanger. Heb jij een idee van wie hij de dubbelganger is/was? (Met deze laatste vraag valt alleen de eeuwigdurende bewondering van je eventuele medespelers te verdienen.)Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

07. De Franse Kroonprins

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie