Podcast Mysterieus België

Legenden van Lagelande

 


In 2023 publiceerde Patrick Bernauw de bundel ultrakorte en zogenaamd waargebeurde griezelverhalen, gebaseerd op blackout poetry of stiftgedichten, Legenden van Lagelande. Het zijn teksten die ontstaan wanneer je gaat schrappen in bronmateriaal, in dit geval het Oost-Vlaams sagenboek van Stefaan Top. De collages van woord en beeld laten zich lezen en bekijken als berichten van gene zijde, boodschappen uit een parallelle wereld, de alternatieve realiteit van Lagelande – waar de mythes van Vlaanderen werkelijkheid zijn.

   

 
Ter gelegenheid van Halloween stelde Patrick Bernauw zijn Legenden van Lagelande voor in de vorm van een verteltheater, in de Geuzenzaal van Utopia, Aalst. De muziek en soundscapes waren van de hand van zijn broer Fernand, en hij werd bijgestaan door enkele van zijn leerlingen creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten. Voor Mysterieus België maakte hij hiervan een versie als hoorspel. U hoort naast de auteur ook Isabellle Tolleneer, Anna van Ro, Veerle Van Vaerenbergh en Anke Verleysen. 

Het boek Legenden van Lagelande is verkrijgbaar in iedere plaatselijke of online boekhandel. 
Meer over de Legenden van Lagelande is te vinden op de website van Patrick Bernauw: https://www.bernauw.com/2023/05/legenden-van-lagelande-zeer-korte.html https://www.bernauw.com/2023/10/sagen-en-legenden-uit-het-land-van.html




Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

Urban Legends in Mysterieus België

05. De moord op koning Albert