Podcast Mysterieus België

De Komeetlijn, in Hasselt

 


De aanleiding voor deze minidocumentaire is de gedenkplaat aan een huis in de Demerstraat, in Hasselt. De plaat herinnert voorbijgangers aan Lucien Collin die er ooit woonde en zijn leven gaf om in de Tweede Wereldoorlog Engelse piloten te redden. Dit gebeurde via de zogenaamde Komeetlijn, die bekendheid verwierf dankzij de BBC serie "Secret Army" uit de jaren 70 van de vorige eeuw. 

Deze podcast vertelt het verhaal van het echtpaar Collin en bevat uniek geluidsmateriaal uit het archief van Karin De Greeve, Hasselaar, journalist, publicist en gepassioneerd belangenbehartiger van erfgoed in de breedste zin van het woord. Zij interviewde in 1993 Tina Lucas, de echtgenote van Lucien Collin, ter gelegenheid van een tentoonstelling rond Anne Frank, als overlevende van de concentratiekampen.

Introductie: Patrick Bernauw. Antoine Derksen stelde deze podcast samen en verzorgde de montage. Muzikale thema's: "Palabas al Viento" en "Suspenseful" (Adobestock audio). U hoort geluidsfragmenten -en effecten uit "Secret Army", "British Pathe" (1936, Nuremberg) en van freesound.org. Foto cover: Tina Lucas, na WO II.


 

Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Urban Legends in Mysterieus België

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

05. De moord op koning Albert