De 7 Werken van Schotte


Het paneel de Rechtvaardige Rechters, in 1934 gestolen uit het Lam Gods en nog steeds spoorloos, is ondertussen uitgegroeid tot een heus Vlaams Monster van Loch Ness. Tal van amateur-detectives zijn nog steeds op zoek naar verklaringen en een mogelijke bergplaats. Dat leidt al eens tot een hype in de media, of de crash van een website. Patrick Bernauw droeg de afgelopen kwarteeuw meer dan zijn steentje bij tot de mythe en publiceerde niet minder dan zes boeken over het onderwerp: een historische thriller, een jeugdroman, een fotoboek voor een stadsspel, een paar non-fictie werken…


Recent kwam hij in contact met ene Nina Schotte, die beweert dat de bergplaats van het onschatbare paneel mogelijk niet in Gent moet worden gezocht, maar op of nabij de terreinen die vroeger tot de leerlooierij Schotte behoorden, langs de ook al mythische Kapellekensbaan in Aalst. Samen met Nina Schotte trok hij op onderzoek en maakte deze vierdelige podcast. Wie dat wenst, kan met een eigen team van amateur-detectives mee speuren, want Nina Schotte bezorgde hem ook alle documentatie die, zovele jaren na de feiten, tot de ontdekking van de eeuw zou kunnen leiden.


Zin in een spannend detectivespel, gebaseerd op feiten? Zit er ook een Miss Marple of een Poirot in u? Dan luistert u eerst naar een aflevering van de podcast en voert u vervolgens De 7 Werken van Schotte uit. 

Hier vindt u de vragen & opdrachten bij Aflevering 1: De Code in de Dummy.Hier vindt u de opdracht bij Aflevering 2: Van Schotte tot... Plantexel!Hier vindt u de opdrachten bij Aflevering 3: Van Schotte tot... Plantexel & Huduka (& de Veertiende Brief):Hier vindt u de opdrachten bij Aflevering 4: Over John F., Monsieur Arsène en een urbex expeditie:De 7 Werken van Schotte

Concept, scenario, opname & montage podcast: Patrick Bernauw
Muziek: Fernand Bernauw / Naami
Fotoshoot urbex: Marc Borms.
Productie: vzw de Scriptomanen / www.stadsspel.be

Met de stemmen van An Staels (Nina Schotte) en Wannes De Craene, Marc Lonneville, Isabelle Tolleneer, Jana Van Der Fraenen en Veerle Van Vaerenbergh.
Speciale Gast Stemmen: Anton Cogen & Hilde Wauters.

Met dank aan Thierry 'Tweeti' Treinen, met wiens blog alles begon... en uiteraard aan het SpeuRRforum: zonder zou dit verhaal er niet geweest zijn.

Deze productie kwam tot stand met de steun van De Tafel van Elise (Erembodegem-Dorp, 39), Erfgoedcel Denderland en de Vlaamse overheid:Reacties

Mysterieus België

Van A tot Z: Sagen, mythen, legenden, sterke verhalen, geheimzinnige geschiedenissen, historische mysteries, feiten en fictie van Aalst tot Zwevezele, van Arlon tot Wéris! Wij organiseren voor u een stadsspel, GPS-spel, stadswandeling, detectivespel, fotozoektocht in Mysterieus België met 1 spelleider, met diverse performers, of in een doe-het-zelf pakket, in het Nederlands, Frans of Engels! Vraag via info@inter-actief.be vrijblijvend een offerte aan!
Mysterieus België - Bol.com Top 10:

Populaire posts van deze blog

07. De Franse Kroonprins

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

02. Leonie, een korte biografie