Podcast Mysterieus België

Ontdek de mysterieuze geluiden in de podcast en win een eutopisch boekenpakket!




De wereld in het algemeen en de stad Aalst in het bijzonder worden steeds nadrukkelijker opgeschrikt door manifestaties uit de vierde dimensie. Het is geen toeval dat wetenschappers in 2016, precies 500 jaar nadat Dirk Martens uit Aalst de Utopia van Thomas More op de drukpers legde, uitpakken met doorbraken die 100 jaar geleden al door Albert Einstein werden voorspeld. Ze hebben het over een 'spiegeluniversum', een 'parallel universum' waarin de tijd vanuit ons perspectief omgekeerd beweegt. En over zwaartekrachtgolven, natuurlijk.

Sculptuur Daniel Janssens / E = mc2


Maar er is meer aan de hand: overal ter wereld neemt men vreemde geluiden waar, die zowel met de reeds genoemde zwaartekrachtgolven in verband worden gebracht, als met aliens, geheime militaire experimenten, de trompetten die de muren van Jericho deden instorten en zo meer. En tegelijk raken de sociale media in de ban van een '800 jaar oude GSM', een vermeende archeologische vondst die sterk doet denken aan mobiele telefoons uit de jaren 90, waarvan de toetsen tekens lijken te bevatten van de 5000 jaar oude Sumerische beschaving.


Patrick Bernauw stelt een onderzoek in naar deze fenomenen. Zo ging hij achter het 800 jaar oude mobieltje aan dat zou gevonden zijn in Oostenrijk. Op het archeologische artefact dat hij te zien kreeg, waren evenwel geen Sumerische schrifttekens te onderscheiden, maar wel symbolen die behoorden tot het Utopische Alfabet van Thomas More. Jammer genoeg mocht hij geen foto's maken van deze UFO (= Unidentified Found Object) die hem getoond werd. Blijkbaar achtte men het interessanter een buitenaardse missing link te verzinnen, zoals ook duidelijk blijkt uit een 'debunked' filmpje, dan er More en/of Einstein bij te betrekken.





Om ons aan te sporen de uiterst merkwaardige 'berichten uit Utopia' nader te bestuderen, heeft Patrick Bernauw in deze podcast aflevering een aantal 'vreemde geluiden' verwerkt die al eerder door wetenschappers werden opgevangen en beschreven. Zijn vraag aan u is: mail hun officieel vastgelegde wetenschappelijke benamingen, als het even kan in de juiste volgorde, naar

eutopia@teambuildings.eu

Wie de vreemde geluiden het eerst weet te ontdekken en correct te benoemen, ontvangt een wonderbaarlijk eutopisch boekenpakket!




Voor deze aflevering werkten we samen met kunstenaar Daniel Janssens, die ons een foto van zijn sculptuur E=mc2 ter beschikking stelde. Zoals gebruikelijke, zorgde Naami voor de muzikale omkadering, met fragmenten uit drie nummers: Senses of Zen, Deep Meditation 2 en Life of Didgeri.


Patrick Bernauw ontvangt steeds meer boodschappen van Dirk Martens en
Thomas More via 'blackout poetry channeling'.



Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Urban Legends in Mysterieus België

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

05. De moord op koning Albert