Podcast Mysterieus België

Ieper: De Gekruisigde Soldaat




Werd er tijdens de Grote Oorlog in de streek van Ieper werkelijk een Canadese sergeant gekruisigd? Of is het een verhaal dat verzonnen werd door een van de schrijvers die "black propaganda" maakten voor de Geallieerden? Aan de slag met een nieuwe historische thriller over dat andere grote mysterie van de Grote  Oorlog, de Engel van Mons, stootte ik toevallig op deze geschiedenis, die ook in de film Passchendaele  wordt vermeld. Het hele verhaal wordt ook uit de doeken gedaan op deze zeer lezenswaardige blogpost: Passchendaele, de Gekruisigde Soldaat.



Historical Mysteries Redux Video:

Het sterke verhaal van "De Gekruisigde Soldaat" werd mijn eerste bijdrage aan de online video serie Historical Mysteries Redux. De bijzonder interessante documentaire van drie kwartier schenkt ook ruim aandacht aan de wreedheden begaan door het Duitse leger in Aarschot en Dinant.

Door het Californische bedrijf Redux werd ik gevraagd op te treden als "curator/editor" voor een WebTV-Kanaal over historische mysteries. Redux maakt het ontdekken van uitzonderlijke "online video's" even makkelijk en genietbaar als kabeltelevisie kijken - alleen kijk je via een gepersonaliseerd kanaal naar gepersonaliseerde programma's. Sites als YouTube en Vimeo bieden al een tijdje producties aan met TV-kwaliteit... maar als gebruiker is het niet altijd eenvoudig het kaf van het koren te scheiden. De curatoren van Redux doen dat voor jou... en Redux zelf brengt het materiaal tot bij jou op een manier die kan wedijveren met een ware TV-ervaring.

Wie mijn passie voor "historische mysteries" deelt en geen punt maakt van de "Engelstalige content", kan hier, op mijn Redux pagina,  een account aanmaken (het is gratis!) en "follower" worden van de Historical Mysteries Redux  of van massa's andere Redux kanalen. Je kunt zelfs op eigen initiatief ook een eigen kanaal starten!

Reacties

Muzikaal Moordspel Podcast in Mysterieus België

Luisterboeken Podcast

Populaire posts van deze blog

Over een DNA onderzoek op het bloed van koning Albert I in Marche-les-Dames... en wat het (niet) verklaart

Antwerpen: Brabo en Antigoon

Ligneuville: Monsieur et Madame Hawarden

Sint-Pieters Rode: Het Spookkasteel van Horst

De mysterieuze dood van Prins Boudewijn van België in 1891

Stad X - Stadsspel, Fotozoektocht, Quiz

Figy.be - Belgische Sagen, Mythen & Legenden

Urban Legends in Mysterieus België

Mechelen: De Geschiedenis van Opsinjoorke

05. De moord op koning Albert